Crema de lapte condensat (Dulce de Leche)

Este aceeasi crema pe care am preparat-o din lapte si zahar la prajitura Pastel de CuatroLeches. Doar ca aceasta este varianta mai simpla si mai sigura, nu exista riscul sa dea laptele in foc si nu trebuie sa invartiti. La gust nu e mare diferenta intre cele doua, aceasta insa imi pare pare mai putin dulce si are o consistenta mai vascoasa.Laptele condensat NU e cel in cutiute mici folosit pentru cafea! Il gasiti in cutii de conserva sau in tuburi si arata ca o crema de culoare alba. Eu l-am gasit la Tesco in Ungaria, din pacate in Romania inca nu am vazut lapte condensat. Dupa fierbere capata o culoare si un gust de caramel. Este o crema foarte fina pe care o puteti folosi la multe deserturi.

Ingrediente

  • lapte condensat (indulcit)

Instructiuni

  • 1.

    Daca laptele il cumparati in conserva: asezati conserva nedeschisa intr-o oala, acoperiti cu apa si fierbeti 3 ore la foc mediu avand grija sa nu scada apa. Cand scade putin completati.

  • 2.

    Daca laptele il cumparati in tub (ca cel de pasta de dinti): turnati laptele intr-un borcan cu capac si infiletati bine. Asezati-l intr-o oala, turnati apa pana fix sub capac si fierbeti 3 ore la foc mediu avand grija ca apa sa nu scada. Cand scade putin completati.